Met het element E-mailadres kan de gebruiker een e-mailadres opgeven in het concept. Het is mogelijk dat er automatisch een kopie van het document wordt verstuurd naar het opgegeven e-mailadres.

Tutorial

In de tutorial leggen we uit hoe het input-element E-mailadres werkt.

Bekijk al onze Form Builder tutorials op ons Youtube-kanaal

Uitleg

Het element E-mailadres staat onder de Input-elementen in de Form Builder.

Label

Bij label kan, indien gewenst, een titel gegeven worden aan het element. Deze titel kun je laten vullen met behulp van aliassen en/of berekeningen.

Tekst

Hier geef je een tekst op die te bewerken is. Ook deze is in te vullen door aliassen en/of berekeningen.

Type

Bij type geef je aan of de gebruiker zelf het e-mailadres kan opgeven of dat deze al standaard is ingevuld zodat dat de gebruiker deze kan wijzigen. Door 'Beheerbaar' te selecteren kan de gebruiker zelf iets invullen, Bij 'Alleen-lezen' is het e-mailadres al ingevuld.

Achtergrond tekst (placeholder) - enkel zichtbaar bij 'Beheerbaar'

Door een placeholder in te vullen, kan je de gebruiker extra informatie meegeven.

Standaardwaardes - enkel zichtbaar bij 'Beheerbaar'

Door een standaardwaarde op te geven is er alvast een e-mailadres ingevuld bij het starten van een nieuw concept. De gebruiker kan dit e-mailadres vervolgens wel wijzigen.

Verplicht - enkel zichtbaar bij 'Beheerbaar'

Vink je deze aan, dan moet de gebruiker het element hebben ingevuld om het concept te kunnen afronden.

Waardes - enkel zichtbaar bij 'Alleen-lezen'

Hier wordt het e-mailadres opgegeven. Deze kan gevuld worden met behulp van aliassen.

Let op: In een e-mailadres zit altijd een @-teken. Wil je een e-mailadres invoegen aan de hand van aliassen, dan moet je dus twee keer een @-teken gebruiken.

Deel het PDF-document met dit e-mailadres

Door deze optie aan te vinken, wordt er een automatisch een kopie van het document gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. je kan er voor kiezen om ook het Word-document mee te sturen. Daarnaast is het mogelijk om de ontvanger een bericht te sturen. Deze kun je eventueel laten vullen door gebruik te maken van aliassen en/of berekeningen.

Instellingen

Hier kun je een alias opgeven en de vormgeving en zichtbaarheid instellen.