Gebruik gegevens uit afgeronde documenten

Met Incontrol is het mogelijk om gegevens te importeren uit eerder afgeronde documenten. Door het element Importeer document te gebruiken in je formulieren kun je aangeven welke documenten van een specifiek formulier je wilt importeren. Bij het invullen van een concept bespaart dit tijd voor de gebruiker.

Tutorial

In de tutorial laten we zien hoe je het element Importeer gegevensbron kan gebruiken en wat je moet regelen voordat de gegevens ook daadwerkelijk geïmporteerd zijn.

Bekijk al onze Form Builder tutorials op ons Youtube-kanaal.

Uitleg

In je formulier leg je verschillende Input-elementen aan met aliassen die overeenkomen met de aliassen uit het formulier waar je gegevens uit wilt importeren. Zonder overeenkomende aliassen is het niet mogelijk om gegevens te importeren.

Je kan er voor kiezen om de gegevens te importeren ui documenten van hetzelfde formulier of vanuit een ander formulier. Het element 'Importeer document' vind je bij 'Import'.

Label

Bij label kan, indien gewenst, een titel gegeven worden aan het element. Deze titel kun je laten vullen met behulp van aliassen en/of berekeningen.

Tekst

Hier geef je een tekst op die te bewerken is. Ook deze is in te vullen door aliassen en/of berekeningen.

Formulier

Selecteer het formulier. Je kan de gegevens importeren uit afgeronde documenten van dit formulier.

Knoptekst

Je kan de knop, waar de gebruikers op drukken om gegevens te importeren, een tekst meegeven. Deze kan je laten vullen met behulp van aliassen en berekeningen.

Instellingen

Bij instellingen kan je de vormgeving van het element wijzigen.

Uitleg voor gebruiker

Bij het invullen van het formulier klik je de knop voor het importeren van gegevens. Nu kan je zoeken door document-namen van het desbetreffende formulier. Selecteer het formulier en de gegevens worden automatisch ingevuld.