Hoe werken statische onderdelen en elementen?

Statische elementen worden gebruikt om de gebruiker bij het invullen van het formulier extra informatie mee te geven. Ze zijn voor de gebruiker alleen zichtbaar en kunnen dan ook niet aangepast worden. Binnen verschillende input-elementen zitten er ook mogelijkheden om statische content mee te geven.

in de Form Builder van Incontrol bieden we de volgende statische elementen aan:

• Afbeelding - Met dit element kan je een afbeelding tonen aan de gebruiker.
  • Label - Dit element kan je gebruiken voor een dikgedrukte tekst in je formulier
  • Separator - Met dit element creëer je ruimte tussen rijen.
  • Tekst - Met dit element kan je zowel een label als een bewerkbare tekst opgeven.
  • Titel - Met dit element kan je een titel plaatsen in het formulier of document.

Tutorial

In de tutorial leggen we uit hoe statische elementen ingezet kunnen worden.

Bekijk al onze Form Builder tutorials op ons YouTube-kanaal.

Uitleg

De statische elementen kan je toevoegen vanuit de Form Builder.

Afbeelding

Met het statische afbeelding-element kan je een foto of afbeelding laten zien in het formulier of het document. Je kunt bij 'Label' en 'Tekst' een tekst mee geven. Deze kunnen ook gevuld worden met behulp van aliassen en/of berekeningen. Voeg onder 'Afbeelding' een afbeelding toe vanuit de verkenner. Je kunt bij 'URL' een website koppelen. De gebruiker kan dan op de afbeelding drukken om de website te openen. Bij 'Instellingen' kun je verder de vormgeving en zichtbaarheid aanpassen.

Label

Met een label-element kun je snel een dikgedrukte tekst weergeven in je formulieren. Deze kun je laten vullen met aliassen en/of berekeningen. Bij 'Instellingen' kun je de vormgeving en zichtbaarheid instellen.

Seperator

Voor de opmaak van het document kun je een seperator-element gebruiken om stukken te scheiden. Je hebt de keuze tussen een stippellijn, witregel of een nieuwe pagina. Deze wordt tussen de rijen in het concept geplaatst. Bij 'Instellingen' kun je de vormgeving en zichtbaarheid instellen.

Tekst

In een tekst-element zit de mogelijkheid om een label toe te voegen. Beiden kan je laten vullen met aliassen en/of berekeningen. Ook hier kun je bij 'Instellingen' de vormgeving en zichtbaarheid instellen.

Titel

Als laatste heb je de mogelijkheid om een titel-element toe te voegen. Deze tekst is dikgedrukt en groter dan een label. Deze kan je bijvoorbeeld gebruiken als titel van een hoofdstuk of het complete formulier. Je kan een titel laten vullen met aliassen en/ berekeningen en bij 'Instellingen' kun je de vormgeving en zichtbaarheid bepalen.