Richt afhankelijkheden in door middel van subformulieren

Aan de hand van subformulieren in Incontrol is het mogelijk om de gebruiker bij het invullen van het formulier een bepaalde richting op te sturen. Op basis van een gekozen antwoord, wordt er een vervolgvraag opgesteld. Bijvoorbeeld: op de vraag of een onderdeel in orde is of niet, kan er om een foto of opmerking worden gevraagd wanneer er een negatief antwoord wordt gegeven.

Tutorial

In de tutorial laten we zien hoe je een subformulier kan instellen.

Bekijk al onze Form Builder tutorials op ons Youtube-kanaal.

Uitleg

Het is mogelijk om een subformulier in te stellen bij de volgende elementen:

Een subformulier instellen

Voeg in de Form Builder één van bovenstaande elementen toe, richt ze in en druk op 'OK' als je klaar bent.

In de Form Builder zie je nu onder het element de knop '+ Sub formulier' staan. Klik hier op om een subformulier toe te voegen. Geef een naam op en druk op 'OK'. Je gaat automatisch weer terug naar het bewerken van het element.

Je ziet dat je bij de waardes een subformulier kunt koppelen. Koppel het aangemaakte subformulier aan de waarde waarbij je wilt dat deze verschijnt. En druk op 'OK'.

Bij de elementen Bedrag, Eenheid of Nummer element werkt het iets anders. Zodra je op 'OK' hebt gedrukt bij de toevoeging van het subformulier kun je het element gaan bewerken. Druk op de knop '+ Waarde' om een subformulier toe te voegen. Je kunt nu aangeven bij welke waarde het subformulier geopend moet worden. Druk op 'OK' als je klaar bent.

Het subformulier aanmaken

In de Form Builder zie je nu de verschillende subformulieren staan als tabbladen in het element. Deze kun je selecteren. Eronder verschijnt binnen de stippellijn een mogelijkheid om een rij toe te voegen. Alles wat je binnen deze stippellijnen plaatst wordt alleen getoond als de gebruiker de desbetreffende waarde opgeeft.

Enkel het subformulier tonen in het document

Soms wil je de gebruiker een vraag stellen die enkel getoond moet worden tijdens het invullen van een formulier. Je wilt dan wel het subformulier in je document, maar niet de vraag. Dit is mogelijk door naar de instellingen van het element te gaan. Bij 'Zichtbaarheid' kun je deze dan op 'Verberg in het document' instellen.