Wanneer er formulieren worden ingevuld, zijn er altijd wel velden waarvan de gegevens al bekend zijn binnen de organisatie. Door deze gegevens via een Excel-document te importeren in Incontrol, kan de deze eenvoudig toevoegen aan het formulier. Gebruik dit element in je formulier om de gegevensbron te koppelen aan het formulier. Hierdoor is het iet meer nodig om iedere keer de velden opnieuw in te vullen.

Tutorial

In de tutorial leer je hoe je het element Importeer gegevensbron kan gebruiken en wat je moet regelen zodat de gegevens ook daadwerkelijk zijn geïmporteerd.

Bekijk al onze Form Builder tutorials op ons Youtube-kanaal.

Uitleg - Gegevensbron toevoegen

In de browser ga je naar de organisatie in Incontrol. Vanuit het menu selecteer je 'Gegevensbronnen'. Hier kan je een nieuwe gegevensbron toevoegen via de '+ knop' rechtsonder.

Naam

Bovenin geef je een naam op voor de te importeren gegevensbron.

Type gegevensbron

Normaal heb je enkel de beschikking over het toevoegen van een Excel-bestand. Heeft je organisatie een Enterprise licentie, dan zijn er eventueel ook andere mogelijkheden.

Sta gedeelde concepten toe de inhoud van deze gegevensbron te doorzoeken

Binnen Incontrol is het mogelijk om concepten te delen met derden (afhankelijk van de gekozen licentie). Je kan hier aangeven of derden ook de gegevensbron mogen doorzoeken in het formulier.

Kies op 'Opslaan' via de diskette rechtsboven als de bovenstaande gegevens in orde zijn. Je komt nu automatisch op de 'Excel import' pagina.

Excel

Gebruik de knop 'Upload' om een Excel-bestand te selecteren en te importeren. Een gegevensbron is ingedeeld zoals op onderstaande afbeelding.Schermafbeelding_2019-05-14_om_08.58.56.png

Bij het importeren van een gegevensbron importeer je altijd een rij vanuit de gegevensbron. De kolomtitels ga je na het importeren koppelen aan de aliassen zoals deze ook in je formulieren staan vermeld. Zonder aliassen in je formulier is het niet mogelijk om een gegevensbron te importeren.

Importeren

Na het uploaden van het Excel-bestand zie de verschillende kolommen op basis van de titels aan de linkerkant. Geef bij 'importeren' aan welke van deze kolommen je wilt kunnen importeren. Vink je een optie niet aan, dan worden deze gegevens niet geïmporteerd binnen Incontrol.

Doorzoekbaar

Geen aan door welke kolommen de gebruiker kan zoeken om de juiste rij te selecteren. De gebruiker ziet alleen de waarder waar hij of zij door kan zoeken.

Import alias

Hier geef je de aliassen op van de verschillende kolommen. Deze aliassen komen straks overeen met de aliassen in je formulier, zodat Incontrol weet waar de waardes geïmporteerd moet worden.

Importeren

Druk op 'importeren' om de gegevensbron te importeren in Incontrol.

Uitleg Form Builder

In je formulier maak je verschillende input-elementen aan, waarbij de aliassen van deze elementen overeenkomen met de aliassen in je gegevensbron. Om gegevens vanuit een Gegevensbron te importeren heb je het element 'Importeer gegevensbron' nodig. Deze vind je bij 'Import'.

Label

Geef een label mee waarin je een dikgedrukte tekst kwijt kunt. Deze kun je laten vullen met aliassen en berekeningen.

Tekst

Hier kan je begeleidende tekst kwijt, welke je kan laten vullen met aliassen en berekeningen.

Gegevensbron

Hier selecteer je de gegevensbron waaruit je gegevens wil importeren.

Knoptekst

Hier kun je een tekst meegeven aan de knop, waarop de gebruiker moet drukken om gegevens te importeren. Deze kun je laten vullen met aliassen en berekeningen.

Instellingen

Hier kun je de vormgeving van het element instellen.

Uitleg - gebruiker

Als gebruiker kun je op de knop drukken. Vervolgens vul je eerst gegevens in en druk je op zoeken. De beschikbare opties worden getoond. Selecteer de juiste en de gegevens worden automatisch geïmporteerd. Hiervoor is een werkende internetverbinding nodig.