Hoe werkt het tekstveld-element?

Met het tekstveld-element kan je de gebruiker een vrije tekst laten opgeven.

Tutorial

In de tutorial leggen we uit hoe het tekstveld-element werkt.

Bekijk al onze Form Builder tutorials op ons YouTube-kanaal.

Uitleg

Het tekstveld-element staat onder de input-elementen in de Form Builder.

Label

Bij label kan, indien gewenst, een titel gegeven worden aan het element. Deze titel kun je laten vullen met behulp van aliassen en/of berekeningen.

Tekst

Hier geef je een tekst op die te bewerken is. Ook deze is in te vullen door aliassen en/of berekeningen.

Meerdere regels

Het tekstveld heeft de standaard-instelling dat de gebruiker op 1 regel kan typen. Verwacht je dat de gebruiker meer ruimte nodig heeft voor een opmerking, selecteer dan deze optie. De gebruiker kan dan ook enters plaatsen in de tekst.

Achtergrond tekst (placeholder)

Door een placeholder in te vullen, kan je de gebruiker extra informatie meegeven.

Standaardwaarde

Door een standaardwaarde op te geven is het vlak al ingevuld bij het starten van een nieuw concept. Uiteraard kan de gebruiker deze waarde wijzigen.