Hoe werkt het dropdown-element?

Met het dropdown-element kan je de gebruiker een waarde laten selecteren door middel van een dropdown-menu.

Tutorial

In deze tutorial leggen we uit hoe het dropdown-element werkt.

Bekijk al onze Form Builder tutorials op ons YouTube-kanaal.

Uitleg

Het dropdown-element staat onder de input-elementen in de Form Builder.

Label

Bij label kan, indien gewenst, een titel gegeven worden aan het element. Deze titel kun je laten vullen met behulp van aliassen en/of berekeningen.

Tekst

Hier geef je een tekst op die te bewerken is. Ook deze is in te vullen door aliassen en/of berekeningen.

Achtergrond tekst (placeholder)

Door een placeholder in te vullen, kan je de gebruiker extra informatie meegeven.

Verplicht

Vink je deze aan, dan moet de gebruiker het element hebben ingevuld om het concept te kunnen afronden.

Waardes

Bij 'Waardes' geef je aan uit welke mogelijkheden de gebruiker kan kiezen. In het blauwe scherm geef je de waarde op, je kans ze ook laten invullen via een alias.

Je voegt een waarde toe met de '+ Waarde' knop. Met de pijltjes kan je de volgorde van de waardes wijzigen. Door op de prullenbak-knop te klikken wordt de waarde verwijderd.

Wil je dat een waarde al standaard is geselecteerd bij het starten van een nieuw concept? Vink deze waarde dan aan als 'Standaardwaarde'.

Importeren

Door op de knop 'Importeren' te klikken, kan je snel een complete set aan gegevens als waarde importeren. Iedere regel zal dan als een aparte waarde worden aangemaakt in dezelfde volgorde als het import-document.

Eigen waarde toestaan

Door de optie 'Eigen waarde toestaan' aan te vinken, kan de gebruiker zelf een waarde opgeven bij het invullen van een concept.

Subformulieren

Voor dit element is het mogelijk om subformulieren in te stellen. Afhankelijk van het gegeven antwoord krijgt de gebruiker passende content te zien.

Instellingen

Hier kun je een alias opgeven en de vormgeving en zichtbaarheid instellen.