Gebruiker(s) beheren

Binnen Incontrol is het eenvoudig om gebruikers te beheren. Hier heb je wel de juiste rechten voor nodig. In het artikel over de verschillende rechten kun je hier meer over lezen. In dit artikel lees je hoe je een nieuwe gebruiker kunt toevoegen, bewerken of verwijderen.

Gebruiker(s) toevoegen

Om een gebruiker toe te kunnen voegen binnen jouw organisatie heb je lege slots nodig. Afhankelijk van je licentie kan het zijn dat je eerst de licentie moet ophogen om een extra gebruiker toe te voegen.

1. Log in de op de webomgeving van Incontrol
  2. Navigeer naar 'Organisatie'
  3. Navigeer naar 'Gebruikers'
    1. Indien je geen beschikbare slots hebt krijg je het volgende bericht te zien:
    2. Indien je bijna aan de limiet zit van het aantal beschikbare slots krijg je het volgende bericht te zien:
    3. Zijn er nog voldoende beschikbare slots dan krijg je het volgende bericht te zien:
    4. Via de knop 'Abonnement aanpassen' kun je direct de licentie ophogen.
  4. Als er voldoende slots zijn kun je gebruik maken van + knop rechtsonder om een nieuwe gebruiker toe te voegen
  5. Je komt nu direct in het scherm om een nieuwe gebruiker toe te voegen
  6. Alle velden met een * zijn verplicht om in te vullen
  7. Geef de juiste gegevens op voor de nieuwe gebruiker
  8. Onder 'Aanvullende informatie' kun je extra gegevens toevoegen die gebruikt kan worden in formulieren.
    1. Druk op de + knop om extra 'Aanvullende informatie' op te geven
    2. Hier kun je een 'Naam' en de 'Waarde' opgeven
    3. De 'Naam' verwijst naar een alias die je kunt oproepen met @user.[opgegeven naam] in één van de formulieren waarbij [opgegeven naam] de door jouw ingevulde naam is
    4. De 'Waarde' is de waarde die automatisch wordt geïmporteerd in een nieuw te starten formulier.
    5. Druk op 'Toevoegen' als je klaar bent
  9. Onder 'Lid van beveiligingsgroep' geef je aan in welke beveiligingsgroep de gebruiker zit
    1. Lees hier alles over groepen als je meer wilt weten over beveiligingsgroepen
  10. heb je een Premium licentie of hoger of maak je gebruik van cases dan kun je ook 'Teams' instellen. Je kunt dan onder 'Lid van team' aangeven in welke teams de gebruiker zit
    1. Lees hier alles over groepen als je meer wilt weten over teams
  11. Onder 'Instellingen' kun je de rechten toewijzen aan de gebruiker. Over de verschillende rechten kun je hier alles lezen.
  12. Ben je klaar kun je op de diskette rechtsboven klikken om op te slaan.
    Je kan ook een toetsencombinatie gebruiken om op te slaan:
    1. Windows: CTRL + S
    2. Mac: CMND + S
  13. De gebruiker is nu opgeslagen

Let op: De gebruiker logt éénmalig in met het tijdelijk opgegeven wachtwoord. De gebruiker dient deze direct zelf te wijzigen.

Gebruiker(s) bewerken

Het wijzigen of verwijderen van gebruikers is eenvoudig te regelen vanuit hetzelfde overzicht.

1. Ga naar het overzicht van de gebruikers binnen de organisatie
  2. Open de gebruiker die je wilt bewerken of verwijderen
    1. Voer de wijzigingen door die je wilt doorvoeren en druk op opslaan
    2. Druk op de prullenbak als je de gebruiker wilt verwijderen
      1. Er verschijnt een pop-up waarin kan worden gekozen wat er met de concepten en documenten van deze gebruiker moet worden gedaan
      2. Bevestig met je wachtwoord om het verwijderen definitief te maken